Tänään kävimme lääkärin juttusilla. Lääkäri oli erittäin ystävällinen ja hymyilevä nainen, mutta jokseenkin poissaolevan tuntuinen. Lienekkö johtunut siitä, että hänen puhetyylinsä oli hieman erikoinen: kuin olisi lukenut osan puhumastaan suoraan paperista yms. Tästä huolimatta kuitenkin erittäin mukava ja miellyttävä ensikäynti.

Minulle tehtiin ultraäänitutkimus sekä otettiin papa. Ultrassa kohtu näytti olevan kuulemma ihan ok, kohdunkaula oli kuulemma yllättävän pitkä ja kohtu runsaasti eteenpäin kallistunut. Mutta tuon jälkimmäisenhän tiesin jo ennestäänkin. Toinen munasarja löytyi vaivatta ja siellä oli kuulemma kaksi munarakkulaa/-solua(?) kypsymässä! Jihuu! Lääkäri käänsi näytön minunkin nähtäväksi ja yllätyin oikein kuinka noiden munarakkuloiden/-solujen näkeminen tekikään minut onnelliseksi. Toisen puolen munasarjassa olikin sitten etsimistä. Lopulta lääkäri bongasi sen ihan kohdun takaa ja aivan sen vierestä. Kuulemma tällainen sijainti vaikeuttaa munasolujen keräystä mahdolliseen IVF:ään mentäessä. Toivottavasti ei tee sitä kuitenkaan mahdottomaksi! 

Lopulta lääkäri ohjasi meidät verinäytteitä luovuttamaan. Meiltä molemmilta otettiin verta infektiotestejä varten ja minulta otettiin verinäytteet myös S-FSH ja S-PRL testeihin. Tämän jälkeen ei muutakuin yhdessä lounaalle ja laskut labravastauksineen sujahtavat myöhemmin postiluukusta. Ramadanin päätyttyä mieheni menee luovuttamaan näytteensä analysoitavaksi ja minä menen toisiin verikokeisiin kierron myöhemmässä vaiheessa.

Täytyy sanoa, että klinikalla oli tosi mukava vastaanotto; ihmiset olivat erittäin ystävällisiä ja kaikki ottivat erittäin hyvin huomioon eri kulttuurista tulevan muslimimieheni. Meistä kumpikaan ei osannut odottaa noin suurta kunnioitusta toisen vakaumusta kohtaan. Kyllähän mieheni oli varautunut rikkomaan ramadanin yhdeksi päiväksi, mutta koska se osattiin noin hienosti ottaa huomioon, eikä näytteen antamisella ollut kuulemma niin suuri kiire, päädyttiin myöhempään ajankohtaan.