Niinpä sitä taas käytiin äitiyspolilla. Siellä menikin melkein koko päivä, kun päivä oli täyteen buukattu ja minut oli laitettu extrana kiirreellisyyden takia. Onneksi informoivat hyvin, joten osasin varautua odotteluihin.

VIhdoin parin tunnin odottelun jälkeen aivan tosi mukava nuori naislääkäri otti minut vastaan. Kertoi magneettikuvauksen tuloksista ja lääkäritiimin leikkausratkasusta. Sitten lääkäri vielä ultrasi vauvaa, jotta kaikki on siellä yhä hyvin. Ja hyvinhän pienokaisella siellä vatsassa näytti menevän; kokoarviokin saatiin isommaksi, joten ei sieltä mitään ihan minipientä vauvaa ole tulossa vaan ihan kuulemma normaalin kokoinen. Vauvan syke oli hyvä, vauva liikkui kokoajan tosi reippaasti ja sai hyvin ravintoa napanuoraa pitkin. Istukka oli toki entisellä paikallaan täydellisesti etinen, mutta siistinnäköinen. Sitten sainkin odotella tietoa leikkauspäivästä kun lääkäri ja kätilöt aloittivat soittorumban ympäri sairaalaa sopiakseen leikkaussalissa olevasta henkilökunnasta yms.

Välillä kävin lounaalla ja anestesialääkäriä moikkaamassa. Sitten taas odottelua ja odottelua. Vihdoin sain mennä kätilöä tapaamaan. Muutama järjestelysoitto vielä ja sitten leikkauspäivän ohjelma alkoi selkiintyyn. Menen keskiviikkoiltana sairaalaan ja torstaiaamuna spinaalipuudutuksen sekä epiduraalin jälkeen olisi tarkoitus ensin yrittää sulkea kohdun verisuonia biohajoavin sulkukatetrein ja sitten tehdään itse sektio hybridisalissa. Näin tehtävä leikkaus on kuulemma melko harvinainen jopa isossa yliopistollisessa keskussairaalassa ja paikalle tulee niin paljon henkilökuntaa eri osastoilta, että todennäköisesti mies ei pääsekään sektioon mukaan. Tuore isä saa kyllä sitten heti mahdollisuuksien mukaan olla vauvan kanssa, kun sillä aikaa äidistä yritetään irroittaa istukkaa ja vatsa kursitaan kokoon. 

Vielä viikonloppu ja muutama päivä niin ollaankin jo matkalla sairaalaan ja leikkausta. Nyt viikonloppuna olis tarkoitus laittaa kaikki viimeisetkin säädöt vauvaa varten valmiiksi ja pakata sairaalakassi. Pitäis vain muistaa ottaa tosi iisisti jottei vain yhtään vuotoa tai/ja supistuksia tulisi ennen asetettua h-hetkeä. Onneksi mies on luvannut esim. siiivota kodin  joten mä yritän myös lepäillä