Tiistaina oltiin keskussairaalassa synnytystapa-arviossa. Siellä oli vähän omissa oloissaan oleva naislääkäri ja mukava kätilö jotka ottivat meidät vastaan. Lääkäri ultrasi lähes välittömästi ja kutsui osaston ylilääkärinkin katsomaan tilannetta ja antamaan arvionsa. Tilanne ei näyttänyt kovin hyvältä. Istukka oli niin kuin jo tiedettiinkin, totaalisesti etinen ja se kasvaa yli 5 cm kohdunsuun yli. Sikiö oli perätilassa hieman viistossa perä vasemmalla. Ultralla näkyvyys jäi korkeintaan kohtalaiseksi, mutta saadulilla mitoilla sikiön painoarvio selkeästi alle normaalin. Istukan ja kohtulihaksen välillä runsaasti kiinnikkeitä jotka kiertävät istukkaa. Erityisesti istukan alaosassa sekä kohdunkaulan päälle tulevassa osassa poikkeavia virtauksia (isoja verisuonia joita ei siis pitäisi olla). Tämän vuoksi tuleva sektio täytyy tehdä hyvissä ajoin ja hyvin suunniteltuna. Verenvuotoriski merkittävä. Jos yksikin supistus tai pikkuruinen tippa veristä vuotoa tulee, niin suunta välittömästi kohti yliopistollista keskussairaalaa.

Hyviä puolia: sikiö liikkuu erittäin vireästi. Ainakaan tähän mennessä ei ole ollut supistuksia eikä vuotoa. Kohdunkaula on täysimittainen ja yhä siis kiinni. 

Ensi viikon tiistaina olisi toka synnytystapa-arvio jossa katsotaan tarkempi synnytysajankohta (nyt vain siis arvioitiin sektio tehtäväksi raskausviikoilla 37-38) ja suunnitellaan synnytyksen järjestely sekä tietenkin tehdään sikiön hyvinvointikontrolli. Lisäksi käyn veritesteissä jotta minulle sopivaa verta varataan tarpeeksi leikkaus-/hybridisaliin ja käyn anestesialääkärin juttusilla.