Koska painoindeksini on sen verran korkea, kävin viimeviikon tiistaina sokerirasituskokeessa. Aamulla tyhjään vatsaan nautittu muutaman desin makea neste oli yllättävän helppo juoda. Hieman vain puistatti tuo juoman makeus. Jotenkin luulin, että juomaa olisi pitänyt juoda tosi paljon, mutta tosiaan tuo pari-kolme desiä meni ihan heittämällä. Verta otettiin siis ennen juomaa, tunti juoman jälkeen ja viimeinen verinäyte 2 tuntia juoman jälkeen. Onneksi otin viimeisimmät vauva-lehdet mukaan, joten parin tunnin odottelut meni suhteellisen vaivattomasti. Testin jälkeen teki kyllä mieli juoda raikasta vettä ja syödä jotain pientä suolaista, mutta muuten olo oli ihan tosi hyvä. Kokeen tuloksista soitin seuraavana päivänä neuvolaan. Onnekseni veriarvoni olivat todella hyvät; ei kuulemma mitään viittausta diabetekseen. 

Haettiin pikkuherralle OP-Pohjolasta, siellä kun on meidän kaikki vakuutukset ja asuntolainakin, syntymättömän lapsen vakuutus. Vakuutusta varten tuli täyttää hakemuslomake sekä liittää siihen kopiot äitiyskortin jokaisesta sivusta. Meidän "vakuutus-setä" sanoi, että ei pitäisi olla mitään syytä miksei vakuutusta hyväksyttäisi, joten nyt odotellaan laskua saapuvaksi. Vakuutus kustantanee noin 300 euroa/vuosi. Toivottavasti vakuutus on turha. Mutta jos pikkuiselle tulee jotain, niin saadaan pieni suuri aarteeme sitten ainakin nopsasti hyviin hoitoihin.

Laitoin ihan huhtikuun ekoina päivinä äitiyspakkaushakemuksen Kelaan. Vihdoin viimeviikon perjantaina päivänpostin seasta löytyi pakettikortti. Jee, äitiyspakkaus odotti Postissa ja täytyihän se tietty heti sieltä hakea. Yllätyksekseni se laatikko oli ihan mieleetömän iso ja painava ja ihan täynnä tavaraa. Siis aivan upeeta, että valtio antaa näin paljon hyviä tuotteita vauvan perheelle. Arabimaasta kotoisin oleva miehenikään ei malta olla hämmästelemättä ja ihastelematta tuota tavaran paljoutta. Hienoja vaatteita ja tarvikkeita! Meille tuli siis vuoden 2009 äitiyspakkaus. Mutta heti viikonloppuna huomasin, että Kelan sivuille oli tullut kuvat uudesta, vuoden 2010, pakkauksesta. No tietty vaatteiden kuosit näytti vähän pirteemmiltä ja olihan siellä uutuutena AIO-kestovaippakin joka kieltämättä olisi ollut aikas kiva, kun kuitenkin tarkoituksemme olisi ryhtyä kestovaippaileen. No mutta ei se kestovaippailu taida olla tuosta yhdestä vaipasta kiinni  

Olo on ollut tähän mennessä tosi hyvä. Aika voimakkaat liitoskivut on tullut kuvioihin mukaan jo muutamia viikkoja sitten, mutta kyllä niiden kanssa pärjää ja onhan se hyvä että raskaus sentään jotenkin tuntuu.   Vauva potkii aina vain voimakkaammin ja se on ihan ihanaa. Lienekkö sieltä tulossa joku tanssija-juoksija-jalkapalloilija. Jopa miehenikin näki pikkuherran potkusarjat vatsan päältä jo parisen viikkoa sitten.   

Huomenna mennäänkin taas neuvolalääkärille. Toivottavasti kaikki on hyvin.