Aivan ihana päivä!! Tänään sai vihdoin ihastella pientä masuasukkia, kun matka suuntautui kohti keskusäitiysneuvolaa ja ultrausta. Siellä oli aivan tosi kiva ultraaja joka selitti kärsivällisesti kuvasta vauvan osia ja asentoa. Ensin vaavi vain oli ihan paikallaan sydän sykkivänä. Kysäisin, että eikös siellä ollenkaan liikuta. "Nämä näin pienet tuppaavat nukkumaan tosi paljon". Pienen vatsaan taputtelun jälkeen masuasukki heräs ja aloitti jumppaamisen. Milloin hypittiin kohdunpohjasta vauhtia puskien, milloin vähän potkittiin, vaihdeltiin kylkeä, ojennettiin vartalo ja jalat aivan suoriksi ja heiluteltiin käsiä.... siis aivan uskomaton show!! Niin vauhdikas show ettei mittauksista meinannu tulla mitään, mutta tuleva äiti nautti sydämen kyllyydestä   Harmi vaan ettei saatu oikein mitään hyviä kuvia mukaan.

Sikiön koko (pää-peppu) 55,2mm 
Pään halkaisija 17,5 mm
Niskaturvotus 0,8mm
-> riskiluku 1:11000. Kuulemma hyvä luku. 

Tämän ultran perusteella raskausviikoja olisi nyt 12+1. Varhaisultran ja hedelmöittymisajankohdan mukaan 11+3. Vaikka eroa onkin 5 päivää, ei laskettua aikaa luonnollisestikaan muutettu. Meillä kun kuitenkin tietää aivan tarkalleen tuon hedelmöittymispäivän ja ultraaja sanoi, että sikiön selkä oli monessa kohtaa ehkä tavallista suorempana joten pää-peppu-mittakin voi olla hieman yläkanttiin.  LA siis 31.07.2010 !

Rakenneultra-aikakin varattiin eli 15.3. päästään ihaileen pienokaista toistamiseen. Ensiviikolla onkin sitten jo neuvolalääkari. Silloin varmaan kuullaan sydämensykettä.